Uitlijnen

Om uw banden op topniveau te houden en veilig te rijden, is het belangrijk om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen. Met goed uitlijnen heffen we afwijkingen in de wielstanden op. Tijdens het uitlijnen afstellen we de wielstanden af welke gemeten worden in graden.

Bij het uitlijnen wordt een auto op de brug in de garage gereden. Vervolgens wordt er apparatuur op de wielen van de auto gemonteerd. Deze geven de actuele stand van de wielen door aan het apparaat dat deze gegevens vervolgens vergelijkt met de wielstanden die de fabrikant aangeeft voor uw merk en type auto. Tevens wordt het stuur van de auto in de rechtuit stand vastgezet.

Beek Auto Racing heeft in hun pand in Den Haag een uitlijnbank ter beschikking. Tijdens het uitlijnen maken wij gebruik van geavanceerde en betrouwbare apparatuur. We lijnen zowel race-auto’s als straatauto’s uit binnen onze werkplaats.

Naast het vervangen van de banden zijn er andere momenten te benoemen waarop het verstandig is om de uitlijning van de auto te laten controleren. Deze momenten zijn onder andere:

 • Wanneer de auto niet uit zichzelf rechtuit rijdt.
 • Wanneer één van de wielen een serieuze aanvaring heeft gehad met een stoeprand of een ander obstakel.
 • Wanneer er reparatiewerkzaamheden zijn verricht aan de wielophanging van de auto.
 • Het stuur scheef staat als je rechtuit rijdt.
 • De auto een kant op trekt, waardoor steeds bijgestuurd moet worden om rechtuit te blijven rijden.
 • De wegstabiliteit slecht is. En de auto snel neigt van richting te veranderen bij oneffenheden op de weg.
 • Als het stuur niet vanzelf terugkeert in de middenstand na het nemen van een bocht.

Heeft u uw auto last van één van deze zaken neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier en plan in een afspraak.

  Beek Auto Racing MercSpeed MINIspeed Porformance VAGspeed

  Bezoek ook de andere dochtermerken van Beek Auto Racing B.V.