ITG Filtersystemen

ITG ontwikkelt de lichtste en meest geavanceerde luchtfilters voor allerlei automotive doeleinden, van motorsport tot straatgebruik. Beek Auto Racing is exclusief importeur en in samenwerking met BMWspeed leveren we vanuit voorraad.

Al meer dan twintig jaar is ITG een vooraanstaande organisatie op het gebied luchtfiltertechniek. De aandacht voor detail, kwaliteit en designkennis vormen samen met de unieke productietechnieken een reeks producten met een zeer hoge kwaliteit. Het gamma aan filters levert de hoognodige aanvoer van lucht en staat garant voor optimale prestaties, op de weg of het circuit.

ITG kan in samenwerking met Beek Auto Racing specifiek maatwerk leveren en luchtfilters met een speciale afmeting binnen 48 uur produceren. Dergelijke toewijding wordt niet geëvenaard door de directe concurrentie. Het niveau van deze service is de standaard binnen ITG en Beek Auto Racing.

De onderdelen voor alle producten worden gemaakt in de fabriek in Coventry en/of binnen het Verenigd Koninkrijk. ITG heeft geen fabrieken in Oost-Europa of Azië.

TriFoam

ITG is naar alle waarschijnlijk het allereerste bedrijf dat een luchtfilter produceerde welke gebruikt maakt van een duurzame en hoge kwaliteit foam. Maar waarom foam? In vergelijking met papier of andere filtertechnologieën heeft de netvormige polyurethaanfoam drie belangrijke pluspunten:

 • Gemaximaliseerde luchtstroom – TriFoam heeft het vermogen om de lucht te laten passeren zonder een grote daling van de druk.
 • Reinigingsefficiëntie – het filter kan stof en verontreinigingresten zeer efficiënt uit de luchtstroom verwijderen.
 • Stof load-up tolerantie – TriFoam heeft de mogelijkheid tot het absorberen van een grote hoeveelheid stof voordat men tot reiniging of vervanging overgaat.

In vergelijking met andere filters hebben ITG foamfilters diverse voordelen, waaronder een aanzienlijke vermindering van het gewicht. TriFoam geeft ITG tevens de flexibiliteit om luchtfilters binnen maatwerk te produceren. Precies zoals u de klant dat graag wilt!

ITG Airfilters

ITG filtersystemen

In samenwerking met ITG leveren we de volgende filtersystemen:

 • Profilter – Het assortiment bevat directe vervangingsfilters voor bijna alle merken en modellen. Bij normaal gebruik op de weg zal een Profilter minstens vier keer langer gebruikt kunnen worden als een equivalent standaardfilter. Via deze link kunt uw specifieke inlegfilter direct uitzoeken!
 • Maxogen – Dit zijn vervangende filtersystemen, die ook wel CAI genoemd worden. De luchtstroomsystemen zijn revolutionaire kits die koude, dichte lucht efficiënter naar de brandstofdoseereenheid leiden. De filterunits leveren tot 9 procent aan effectiever piekvermogen aan de wielen. Voor meer informatie klik hier!
 • Megaflow – Het assortiment omvat universele filters welke vooral gebruikt worden op carburateurs en trottle body’s. Deze veelzijdige filters zijn gemakkelijk herkenbaar door hun twee heldere rode banden aan de boven- en onderkant. Voor meer informatie klik hier!
 • Custom-fit – Deze productgroep omvat filters, die op maat worden gemaakt voor de racerij. Private klanten en raceteams kunnen zich bij Beek Auto Racing melden voor meer informatie omtrent dit maatwerk. We kunnen binnen 48 uur luchtfilters met een speciale afmeting produceren en leveren! Voor meer informatie klik hier!

Heeft u specifieke vragen omtrent bepaalde producten of levering, neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

  Beek Auto Racing MercSpeed MINIspeed Porformance VAGspeed

  Bezoek ook de andere dochtermerken van Beek Auto Racing B.V.