Chiptuning

Het aanpassen of chiptunen van het motormanagement is het elektronisch opvoeren of doorvoeren van prestatieverbetering aan moderne automotoren van BMW modellen. Aan de hand van de wijzigingen in de ECU software kunnen we in samenwerking met Beek Auto Racing bijvoorbeeld uw motorvermogen en trekkracht optimaliseren, maar ook andere instellingen aanpassen.

Een Electronic Control Unit (ECU) stuurt de motor aan en regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip (of bij een diesel de inspuithoek). Bij chiptuning bewerkt men de parameters die het motormanagement vormen en in de ECU zijn geladen. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te chiptunen, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Met chiptuning stemmen wij die parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af.

BMW M5 F10M motor

Beek Auto Racing ontwikkelt al 20 jaar specifieke software in eigen beheer en is internationaal franchisegever van motormanagementaanpassingen. Zowel voor dealers, importeurs als privé. Een SuperFlow AutoDyn 30 AWD rollentestbank is aanwezig binnen het pand. Deze is geschikt voor zowel twee- als vierwielaangedreven auto’s en motoren.

Onder de supervisie van Ghisbert van Ginhoven kan de klant naar eigen wens het motormanagement en motorvermogen laten controleren of aanpassen. Speciale maatwerkoplossingen behoren ook tot de mogelijkheden. Alle geleverde elektronica kan en wordt binnen de muren van ons eigen pand opgebouwd, aangepast en gerealiseerd.

Wij kunnen bijna alle typen BMW tunen, zowel raceauto’s als straatwagens. Vul op onze voorpagina het juiste type in en kies uw BMW motor voor een volledig overzicht van de mogelijkheden voor uw bolide. Staat uw type er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Motormanagementaanpassingen zijn er al vanaf € 350,00 incl. BTW afhankelijk van het bouwjaar en het model. LET OP! Wanneer u een motormanagementaanpassing doorvoert vervalt ten alle tijden uw fabrieksgarantie.

    Beek Auto Racing MercSpeed MINIspeed Porformance VAGspeed

    Bezoek ook de andere dochtermerken van Beek Auto Racing B.V.