TuningBox

In samenwerking met Tuningbox.com leveren we een externe ecu die wordt aangesloten tussen de standaard ECU en de originele kabelboom van uw auto. De TuningBox onderschept de gegevens van de sensoren, her-berekent en optimaliseert deze gegevens en stuurt de nieuwe aangepaste parameters door naar de ECU. Hierdoor levert uw motor een hoger vermogen, binnen de mechanische beperkingen. De aansluiting gebeurt vanzelfsprekend aan de hand van connectoren die conform de originelen zijn, en behoeven geen aanpassing of soldeerwerk.

Het spreekt van zelfs dat met de TuningBox, alle functies van de controle-inrichting behouden blijven (ABS, ESP, boordcomputer, enz.). Elke externe ecu wordt geprogrammeerd in functie van het voertuigtype. Het resultaat van deze programmering komt voort uit prestatiegericht onderzoek in het TuningBox ontwikkelingscentrum of op onze rollentestbank. Vóór een externe ecu voor een bepaald automodel op de markt komt, worden talrijke tests uitgevoerd en op onze vermogensbanken om maximale prestaties met een maximale betrouwbaarheid te kunnen bieden.

TuningBox

Wanneer we het hier over veiligheid hebben, gaat het natuurlijk over de veiligheid van uw motor, maar ook en vooral over veilig rijden: u moet verder kunnen rijden in alle veiligheid met de externe ecu.

 • De veiligheid van de turbo en van de andere oorspronkelijke beschermingssystemen blijven gewoon werken.
 • De injectiedruk wordt verder geregeld door de oorspronkelijke rekeneenheid, in functie van het toerental van de motor en dus het gaspedaal.
 • De turbodruk wordt verder geregeld door de oorspronkelijke rekeneenheid.
 • Discretie is troef – zodra de externe ecu wordt weggehaald, blijft er geen spoor na in de motor of in het geheugen van de originele computer.
 • De TuningBox wordt alleen met originele aansluitingen specifiek voor de autosector verbonden. Ook goede contacten en een uitstekende afdichting worden gewaarborgd.

 • TuningBox kan worden beschouwd als een voorloper op gebied van externe ecu’s. Ze zijn niet alleen een fabrikant, maar ontwikkelen zelf de hardware en de software van de externe ecu.
 • TuningBox ongetwijfeld de grootste leverancier van externe ecu’s ter wereld.
 • TuningBox biedt een uiterst toegankelijke telefonische technische ondersteuning voor hulp bij de montage, en een heel efficiënte klantendienst.
 • Het voertuigengamma waarvoor de TuningBox een oplossing biedt, is ongetwijfeld het meest uitgebreide op de markt.
 • De afwerking van de TuningBox is uiterst verzorgd. De elektronische onderdelen worden beschermd door een stevige, perfecte afgedichte behuizing. De aansluitingen zijn origineel of gelijkaardig aan deze van de constructeurs.
 • De montage en demontage is werkelijk eenvoudig en gebeurt zonder onderbrekingen of soldeerwerk.
 • De montage is omkeerbaar. Zodra u de externe ecu weghaalt, neemt de oorspronkelijke eenheid terug de oorspronkelijke configuratie aan, zonder sporen na te laten bij een diagnose.
 • De TuningBox is perfect aangepast aan wagens met een automatische transmissie en wagens met een Tiptronic-transmissie.
 • Elk ontwerp voor de verschillende externe ecu’s, zijn uitvoerig getest op de vermogensbank.

De volgende twee oplossingen kunnen wij u aanbieden: de TuningBox Classic of de Evolution TuningBox. De TuningBox Classic is uitgerust met dezelfde techniek als de Evolution TuningBox. Het grote verschil tussen beide is de aansluiting op de motor. Bij de Classic gebruiken we één signaal (één aansluiting).

Bij de Evolution gebruiken we meerdere signalen. De Evolution TuningBox is uitgerust met hoge kwaliteit AMP-stekkers. Om de reactietijd te verbeteren maken we gebruik van ultrasnelle microcontrollers. Die microcontrollers sturen de gegevens automatisch door naar de ECU.

Het derde product is de Tune Pedal welke zorgdraagt voor een dynamischer voertuig en welke uw acceleratie een extra boost geeft! Dankzij de Tune Pedal wordt de responstijd aanzienlijk verkort. Ook bij auto’s met een directe inspuiting, en common rail is deze verbetering merkbaar. De Tune Pedal verhoogt het vermogen niet en ook wordt de acceleratie van 0-100 niet verbeterd. Het product kan wel in combinatie met een extra TuningBox worden geïnstalleerd.

BMWspeed en Beek Auto Racing zijn exclusief importeur van TuningBox in Nederland. Heeft uw interesse in een tuningbox? Bezoek dan de website van TuningBox voor een volledig aanbod, een helder overzicht en meer informatie omtrent de mogelijkheden. Plaats uw bestelling online en het product wordt bij u thuis afgeleverd of wij programmeren de externe ecu specifiek voor uw auto.

Opmerking: Met de installatie van de beschikbare TuningBox producten behoudt u uw fabrieksgarantie!

Tuningbox

Beek Auto Racing MercSpeed MINIspeed Porformance VAGspeed

Bezoek ook de andere dochtermerken van Beek Auto Racing B.V.